Kalender

Nyhetsbrev

Ja takk, jeg vil gjerne ha nyhetsbrev fra Kritikerlaget.

Styret i Norsk kritikerlag

Etter årsmøtet 2. april 2016 sitter følgende personer i styret for Norsk kritikerlag:

Fullsizerender
Styret 2016. Foto: Henning Høholt

Leder: Ida Habbestad
Telefon: 997 26 559
E-post: idahabbestad (at) mac.com

Ida Habbestad (teater, musikk og dans) kritiserer klassisk musikk i Aftenposten og er redaktør for Ballade.
Vara: Lillian Bikset

Nestleder:
Sindre Hovdenakk (litteratur)
. Hovdenakk (f. 1964) er cand.mag fra Universitetet i Oslo. Han har arbeidet som kulturjournalist i blant annet Aftenposten, Dagbladet og Morgenbladet, som redaktør i Forlaget Press og som redaksjonssjef i Tiden Norsk Forlag. Han har skrevet tre sakprosabøker, og har de siste ti årene vært litteraturanmelder i Verdens Gang. Hovdenakk er fra 2014 redaktør i tidsskriftet Prosa. I perioden 2008 til 2010 var han medlem av AU litteratur. Han er fra 2013 leder av juryen for Kritikerprisen for beste sakprosabok. Sindre Hovdenakk har vært vararepresentant til styret i Kritikerlaget siden 2012.
Vara: Ingvild Bræin

Medlemmer:
Ulla Uberg (kunst) (f. 1954) er kunsthistoriker og leder for Universitetet i Oslos kunstsamling med forvaltnings- og formidlingsansvar. Hun har erfaring fra både museer, kunstforeninger og kunstnerstyrt formidling. Hun har også også vært gjesteforeleser ved UiO og Høgskolen på Lillehammer. Fra 2000 til 2004 drev hun frilansvirksomhet innen kunstformidling og kursing. Hun var i åtte år ansvarlig redaktør for kunsttidsskriftet Vi ser på Kunst. I stillingen ved universitetets kunstsamling har hun hatt ansvar for flere utstillinger og publikasjoner.
Vara: Øystein Hauge

Anette Therese Pedesen (teater, musikk og dans). Oslo (f. 1979) er scenekunstkritiker, kurator, redaktør og skribent. Hun har en master i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo, og virker som teaterkritiker i Morgenbladet, Scenekunst.no og Norsk Shakespeare- og Teatertidsskrift. Hun har bakgrunn som scenekunstprodusent, og arbeider fortsatt med koreograf Henriette Pedersen. I tillegg til virket som kritiker er hun redaktør for flere scenekunstfaglige publikasjoner, og tilknyttet både Høgskolen i Oslo og Akershus (veileder og gjesteforeleser) og Kunsthøgskolen i Oslo (ansvarlig for foredragsrekke om scenografi).
Vara: Andreas Wiese

Margunn Vikingstad (litteratur) er kritiker i Morgenbladet og oversetter.
Vara: Merete Røsvik Granlund

Oda Bhar (kunst). Bhar (f. 1965) jobber som journalist og kritiker på kulturfeltet. Blant annet skriver hun om film for bransjebladet Rushprint og er tilknyttet Morgenbladet som kunstkritiker. Hun skriver også for NUMER. Hun er utdannet cand.psychol. fra Universitetet i Oslo (1996) med fokus på kulturforskjeller, lek og kreativitet, og har støttefag sosialantropologi (mellomfag), samt studier i tysk, fransk og kunsthistorie fra Berlin og Paris.
Vara: Janicke Iversen