Nyhetsbrev

Ja takk, jeg vil gjerne ha nyhetsbrev fra Kritikerlaget.

Arbeidsutvalget

Siden årsmøte i seksjonen 2. april 2016 består arbeidsutvalget av følgende medlemmer:

Mona Gjessing (leder) f. 1964. Mellomfag i idéhistorie og hovedfag i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo. Har jobbet som produsent på Ultima og i administrasjonen på Institutt for Musikkvitenskap, UiO, og Norges Musikkhøgskole. Har skrevet kunstanmeldelser i KUNST, Billedkunst og Klassekampen. Skriver i dag for Numer, Billedkunst og Prosa. Bor i Oslo.

Emil Finnerud (f. 1983) er billedkunstner med bachelor i Fine Arts fra London Metropolitan University. Han er med i NBK, UKS og har hatt en rekke separatutstillinger. Finnerud er kunstansvarlig i NATT&DAG, og researchet for Åsne Seierstad da hun skrev sin bok om Anders Behring Breivik.

Bjørn Hatterud (f. 1977) er bachelor i Kultur- og idestudier og kritiker. Han har skrevet kritikker for blant annet Kunstkritikk, Billedkunst og Kunstforum. Som kurator har han jobbet i gallerier, kunstnerdrevne visningsrom og kunstsentere. Han har publisert essays, artikler og kronikker om kunst- og kulturhistorie i blant annet Norsk Kunstårbok, Samtiden, Syn & Segn, Minerva, Folkemusikk, Aftenposten, VG og Klassekampen. Han har spilt konserter bl.a. på Øyafestivalen, Statens Kunstakademi og Samtidskunstmuseet, og gitt ut en mengde plater i små opplag med eksperimentell musikk, sammen med bl.a. Conrad Schnitzler, Maja Ratkje og Sten Ove Toft.

Monica Holmen(f. 1982) er medredaktør i KUNSTforum, frilansskribent og -kritiker, og prosjektkoordinator ved Akershus Kunstsenter. Holmen har master i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo med avhandlingen This is MOST Important. En undersøkelse av Dag Alvengs New York-fotografier i lys av det amerikanske gatefotografiet.

Vara: Synnøve Vik

Valgkomité 2017:
Heidi Bale Amundsen og Mona Pahle Bjerke