Kalender

Nyhetsbrev

Ja takk, jeg vil gjerne ha nyhetsbrev fra Kritikerlaget.

Arbeidsutvalget

Siden årsmøte i seksjonen 2. april 2016 består arbeidsutvalget i Seksjon for litteratur av følgende personer:

Astrid Fosvold (leder) har hovedfag i nordisk litteratur. Jobber til daglig i Utdanningsdirektoratet. Anmelder i Vårt land. Tidligere jobbet redaksjonelt med digitale læremidler i norsk, Aschehoug undervisning, anmeldt i Standart, Litlive og Morgenbladet. Har erfaring fra norsklektorat og dernest stipendiat ved Syddansk Universitet (1996-2006). Spesialområder: ”Norsk og dansk litteratur” og ”Nyere realismeformer i nordisk litteratur.”

Bjørn Ivar Fyksen er litteraturkritiker i Bokmagasinet i Klassekampen. Fyksen har mastergrad i allmenn litteraturvitenskap, og arbeider med en doktoravhandling om Alf Prøysens prosaforfatterskap for voksne. Fyksen er arbeider også deltid som redaksjonssekretær i kronikk- og debattredaksjonen i Klassekampen, og har tidligere arbeidet som forlagsredaktør, redaksjonskonsulent og tekstkonsulent i Gyldendal Undervisning. Spesialområder: norsk og svensk litteratur og arbeiderlitteratur.

Ellen Sofie Lauritzen har en master i kulturkritikk ved New York University. Frilansjournalist og anmelder i Aftenposten. Har tidligere anmeldt for Dagbladet, Dagsavisen og Klassekampen, og arbeidet som journalist i Cape Town og New York. Tidligere redaksjonsmedlem i Bokvennen Litterært Magasin.

Janneken Øverland er litteraturviter, tidligere bokklubbredaktør og redaksjonssjef oversatt litteratur i Gyldendal. Tidligere litteraturkritiker i blant annet Stavanger Aftenblad og Dagbladet. Nå er Øverland kritiker i blant annet Klassekampen.

Bernhard Ellefsen er vararepresentant.

Valgkomité 2017: Knut Hoem og Kristine Isaksen
.