Kalender

Styret i Norsk kritikerlag

Etter årsmøtet 2. april 2022 sitter følgende personer i styret for Norsk kritikerlag:

Leder: Heidi Bale Amundsen
Telefon: 472 34 622
E-post: heidibaleamundsen@icloud.com

Heidi Bale Amundsen (kunst) (f. 1983) skriver for Kunstkritikk, og har nettopp levert en PhD-avhandling om fotobøker. Bale Amundsen har vært medlem av Norsk kritikerlag siden 2011, og har hatt flere verv i laget – blant annet som leder for kunstseksjonens arbeidsutvalg.
Vara: Marit K. Flåtter

Nestleder:
Preben Jordal
(litteratur) (f. 1972) er er utdannet litteraturviter og har siden 1999 skrevet litteraturkritikk for Vagant, Vinduet, Morgenbladet, Bergens Tidende, Klassekampen, Vårt Land og Aftenposten. Han er tidligere redaktør av Vinduet (2015–2017) og oversetter.
Vara: Elin Kittelsen

Medlemmer:
Emil Bernhardt (TMD) (f. 1979) har virket som fast anmelder av klassisk og samtidsmusikk i Morgenbladet siden 2012, i tillegg til å skrive kritikk og kommentarstoff for andre publikasjoner som Norsk Shakespearetidsskrift, Balade og Scenekunst. Han er for tiden doktorgradsstipendiat i oppføringspraksis ved Norges musikkhøgskole.
Vara: Karen Frøsland Nystøyl

Anna Serafima Kvam (litteratur) (f. 1995) er kritiker og skribent, og har variert styreerfaring fra politikk og sivilsamfunn. Hun er master i nordisk litteratur fra Universitetet i Oslo, og har siden 2020 anmeldt bøker for Stavanger Aftenblad, hvor hun også er gjestekommentator. Kvam skriver også litteraturkritikk for Bokvennen Litterær Avis (BLA).
Vara: Live Lundh

Nicholas Norton (kunst) (f. 1989) er kunstkritiker og skribent. Han har skrevet for publikasjoner som Kunstkritikk, Billedkunst, Artforum og Contemporary Art Stavanger.
Vara: Maria Moseng

Grace Tabea Tenga (TMD) (f. 1994) er student, danser, aktivist, skribent og scenekunstkritiker med fokus på dans. Hun anmelder for Klassekampen, Norsk Shakespearetidsskrift, Scenekunst, Periskop og Ballade. Tenga går sisteåret på psykologutdanningen ved UiO.
Vara: Hilde Halvorsrød