Kritikerlaget

Arbeidsutvalget

Siden årsmøte i seksjonen 13. april 2024 består arbeidsutvalget av følgende medlemmer:

Nicholas Norton (leder, f. 1989) er kritiker med en mastergrad i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Han skriver fast for Kunstkritikk og for internasjonale tidsskrifter. Norton har tidligere sittet som styremedlem i Norsk kritikerlag.

Eline Bjerkan (f. 1988) er kritiker med en mastergrad i Kunstkritikk og kulturformidling fra NTNU i Trondheim. Hun har vært redaksjonsmedarbeider i ArtScene Trondheim siden 2016, og er også aktiv som scenekunstkritiker, bl. a. for Scenekunst.no. Bjerkan har tidligere sittet som medlem av AU for Kritikerlagets seksjon for teater, musikk og dans.

Tiril Flom (f. 1991) er utdannet kunstner ved Goldsmiths College i London og OsloMet. Hun er frilans kunstskribent og ansatt i Kunstavisen som journalist med ansvar for nyheter og debatt.

Anders Rubing (f. 1983) er arkitekt, arkitekturkritiker i Bergens Tidende og andre publikasjoner, og stipendiat ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning ved Universitetet i Bergen. Han har vært sentral i en rekke initiativ for å heve arkitekturkritikk som felt de seneste årene.

Vara: Gustav Svihus Borgersen

Valgkomité 2024-2025:
Andreas Breivik og Abirami Logendran