Kritikerlaget

Arbeidsutvalget

Arbeidsutvalget i Seksjon for teater musikk og dans består etter årsmøte i seksjonen 15. april 2023 av følgende personer:

Per Christian Selmer-Anderssen, leder (f. 1982) er teaterkritiker i Aftenposten. Han jobber ellers som frilansjournalist med scenekunst og utenriksstoff som spesialfelt og har de siste årene jobbet tett med krigen i Øst-Ukraina. Selmer-Anderssen er utdannet i journalistikk fra Nord Universitet, Hoogeschool Utrecht og Danmarks Journalisthøjskole i Århus.

Aslak Heika Hætta Bjørn (f. f. 1992) er samisk skribent og kritiker. Han skriver om scenekunst, musikk, kultur og politikk for scenekunst.no, Periskop, TBA og Klassekampen. Bjørn vant Kritikerlagets pris for Årets kritikk i 2021/22. Bjørn har studert filosofi, og menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo, og synger også i hardcorebandet Ondt Blod.

Judith Dybendal (f. 1990) er opprinnelig fra Porsgrunn, men bor i Bergen. Hun har bakgrunn fra Skrivekunstakademiet i Hordaland og har en master i litteraturvitenskap fra UiB. Hun begynte å skrive kritikk i 2014 og er veldig interessert i krysningspunktene mellom samtidskunst, musikk, dans og teater. Hun studerer nå rettsvitenskap ved UiB og jobber ellers som frilans teaterkritiker og museumsvert ved Universitetsmuseet i Bergen, avdeling for naturhistorie.

Karen Frøsland Nystøyl (f. 1978) er fagredaktør i Periskop – kritikk av kunst for barn og unge for scenekunst, musikk og litteratur. Hun har vært NRKs faste scenekunstkritiker siden 2009.

Vara: Berit Einemo Frøysland Frøysland (f. 1992) er danser og dansekritiker fra Lærdal, bosatt I Bergen. Hun ble uteksaminert fra Ballettakademien i Stockholm i 2016 og bodde i Berlin frem til 2021. Hun skriver dansekritikk for Shakespearetidsskriftet.

Valgkomité for 2023-2024: Eline Bjerkan, Venke M. Sortland og Aksel Dalmo Tollåli.