Kalender

Nyhetsbrev

Ja takk, jeg vil gjerne ha nyhetsbrev fra Kritikerlaget.

Arbeidsutvalget

Arbeidsutvalget i Seksjon for teater musikk og dans består etter årsmøte i seksjonen 28. mars 2020 av følgende personer:

Venke Marie Sortland (leder, f.1982) er dansekunstner, skribent og pedagog. Hun er for tiden en av to fagredaktører for dans i Norsk Shakespearetidskrift og skriver jevnlig for Scenekunst.no, Periskop.no og Danseinfo.no. Hun har jobbet som utøver for en lang rekke norske og internasjonale koreografer og er en av initiativtakerne til gruppen Landing, som utvikler steds- og målgruppespesifikk dansekunst og refleksjon rundt denne. Hun er utdannet fra skolen for Samtidsdans og har en MA i pedagogikk fra Universitetet i Oslo.

Svante Aulis Löwenborg (f. 1969) har skrevet for Norsk Shakespearetidsskrift siden 2008. Han virker også som produsent, dramaturg, oversetter og regissør.

Per Christian Selmer-Anderssen (f. 1982) er teaterkritiker i Aftenposten. Han jobber ellers som frilansjournalist med scenekunst og utenriksstoff som spesialfelt og har de siste årene jobbet tett med krigen i Øst-Ukraina. Selmer-Anderssen er utdannet i journalistikk fra Nord Universitet, Hoogeschool Utrecht og Danmarks Journalisthøjskole i Århus.

Aksel Dalmo Tollåli (f. 1992) er musikkviter utdannet fra Universitetet i Oslo og Goldsmiths College i London. Han skriver jevnlig kritikker for nettstedene Bachtrack.no, Scenekunst.no og Bodø.nu. Han er også korsanger og trombonist.

Vara: Eline Bjerkan

Valgkomité for 2021: Julie Rongved Amundsen, Hilde Halvorsrød og Andrea C. Rygh