Årets kritikk 2017 – teater, musikk, dans

Send inn forslag til årets kritikk innen teater, musikk, dans. Vinneren tildeles reisestipend.

31. januar 2017

I 2017 samarbeider Norsk kritikerlag, Norsk Teater- og Orkesterforening og Festspillene i Bergen om Årets kritikk, et reisestipend tildelt årets beste kritiske tekst eller radiomanus om utøvende kunstuttrykk.

Kritikeren bak vinnerteksten mottar et reisestipend på 15 000 kroner, bekostet av Festspillene i Bergen. Vinneren vil bli offentliggjort og stipendet delt ut i forbindelse med Kritikerlagets årlige debattmøte under festivalen.

Du inviteres med dette til å sende inn forslag til Årets kritikk 2017. Forslag sendes inn som tekstfil, lydfil eller nettlenke via dette skjemaet.

Skjemaet er åpent for innsending fram til og med 1. mai 2017.

Årets kritikk skal være et kritisk tekstarbeid av høy kvalitet om levende, utøvende kunstuttrykk – teater, musikk, dans. Kritikken må være publisert eller kringkastet i norskspråklige, redigerte medier (papir, nett eller etermedier) i perioden mellom 1. mai 2016 og 1. mai 2017. Det er anledning til å sende inn flere forslag. Forslag kan også sendes anonymt.

En uavhengig jury på fem medlemmer velger stipendmottakeren med utgangspunkt i innkomne forslag. Juryen har også anledning til selv å foreslå kandidater. Det kåres én vinner.

Juryen for Årets kritikk 2017 er utpekt av arbeidsutvalget i Kritikerlagets seksjon for teater, musikk og dans, med ett medlem foreslått av Festspillene i Bergen og ett medlem foreslått av Norsk Teater- og Orkesterforening.

Jury for Årets kritikk TMD 2017:
- Ida Habbestad (juryleder), musikkritiker og leder for Norsk kritikerlag
- Anette Therese Pettersen, teaterkritiker og fjorårets vinner av Årets kritikk
- Ann-Christin Berg Kongsness, dansekunstner og koreograf
- Jon Refsdal Moe, teaterviter, dekan ved KHIO, utnevnt av NTO
- Maren Ørstavik, musikkritiker, utnevnt av Festspillene i Bergen

Juryarbeidet er symbolsk honorert. Norsk Teater- og Orkesterforening har i 2017 bekostet juryhonorarene. Kritikker skrevet av juryens medlemmer og av tillitsvalgte i Norsk kritikerlag kan ikke vurderes.

For mer informasjon om kåringen:
Kontakt Ida Habbestad, juryleder og leder Norsk kritikerlag, telefon 99 72 65 59 eller mail idahabbestad@me.com
For praktiske spørsmål om innsending av forslag, kontakt Norsk kritikerlag på epost kritikerlaget@kritikerlaget.no