Kritikerlaget

Kalender

Åsa Linderborg på Litteraturfestivalen

Forrige uke gjestet den svenske redaktøren Litteraturfestivalen.

Kritikerlaget 08. juni 2017 LitteraturNyheter
Aasa l

Den svenske kulturredaktøren Åsa Linderborg er blant Sveriges mest omstridte, og forrige uke gjestet hun Litteraturfestivalen på Lillehammer, på invitasjon fra Kritikerlaget. I et intervju i Dagbladet snakker hun det svenske debattklimaet, sammenlignet med det norske.

– Vi har to helt inkompatible fronter, og Sverigedemokratene er de eneste som tjener på det. Det er ingen samtale, bare anklager. Vi er helt besatt av å bestemme hvem som får si hva, til hvem og når, sier hun til Dagbladet.

Linderborg er ingen tilhenger av samfunnsdebatten som et såkalt «et trygt rom», og hun har blant annet omtalt debatten rundt Nina Karin Monsens siste kronikk i Aftenposten «forfriskende».

Ståsted som dette har sin pris, og Linderborg bodde en periode på hotell for å beskytte sin sønn, forteller hun til Dagbladet. Den polaristerte debattklimaet, som også medfører drapstrusler, mener Linderborg skyldes klasseskiller. Hennes oppfatning er at politikken må skifte fokus, dersom man skal komme de harde frontene til livs.

– Når samfunnet blir likere sosioøkonomisk, hører vi mer på hverandre, sier hun til Dagbladet.

Les intervjuet i sin helhet her.