Dans, journalistikk og kritikk

Våren 2013 er det mulig å være med på en kursrekke med nordiske eksperter på dans og tekst hvor journalister, redaktører, skribenter og kritikere kan oppdatere seg, øke kildetilfanget og skjerpe blikket på dansekunsten.

5. desember 2012

Mangler din redaksjon kompetanse på dans? Dansefeltet er i historisk vekst både i antall produksjoner, institusjoner og tilskuere. Dans har et ungt publikum og norsk dansekunst er ettertraktet i utlandet. Samtidig er medias dekning av dans synkende, noe som har sammensatte årsaker, eksempelvis knyttet til organiseringen av kunstfeltet, scenedansens korte historie i Norge og endringer i mediebildet.

Danseinformasjonen har satt sammen en kursrekke med nordiske eksperter på dans og tekst hvor journalister, redaktører, skribenter og kritikere kan oppdatere seg, øke kildetilfanget og skjerpe blikket på dansekunsten. Sentrale scenekunstinstitusjoner for dans er vertskap for kursrekken som inkluderer felles middag samt billett til kveldens forestilling med påfølgende ”aftertalk”.

Å “lese” dans
24. januar kl 1330, Bærum Kulturhus
• Anne Middelboe Christensen, teaterkritiker i Dagbladet Information og boerneteateravisen.dk
• Cecilie Lindeman Steen, dansekunstner og førsteamanuensis ved KHiO

Dansens landskap
20. februar kl 1330, Den Norske Opera & Ballett
• Tone Øvrebø Johannessen, daglig leder i Skuespiller- og danseralliansen
• Lena Hammergren, professor ved Stockholms Universitet og Dans- och Circushögskolan

Å skrive om dans
14. mars kl 1300, Dansens Hus
• Geir Gulliksen, forfatter og forlegger
• Lis Hellström Sveningson, dansekritiker i Gøteborgsposten og Danstidningen
• Studiobesøk, dansekompaniet Wee

Framtidsdans
18. april kl 1330, Black Box Teater
• Gunilla Heilborn, koreograf og filmskaper
• Informasjon kommer

Mer informasjon om programmet og bakgrunn for prosjektet på www.danseinfo.no/kursrekke eller kontakt programansvarlig, Ine Therese Berg, 23 70 94 45

Bindende påmelding innen 17. desember, med navn, adresse, redaksjonell tilknytning samt telefonnummer og e-post til ine@danseinfo.no

Pris: 750,- ved påmelding til samlet kursrekke eller 250,- per samling. Begrenset antall plasser. Ved fullt kurs prioriteres påmeldte til det samlede opplegget.