Kritikerlaget

Kalender

De nominerte til Ungdommens kritikerpris 2012/2013

Nominasjonene til Ungdommens kritikerpris 2012/2013 er klare. Ni klasser fra videregående skoler over hele landet skal lese åtte bøker på fire måneder. I mars vil elevene samles på Litteraturhuset i Oslo for å dele ut Ungdommens kritikerpris til vinneren.

Kritikerlaget 13. november 2012 PriserLitteratur

”Ungdommens kritikerpris er blitt en av landets viktigste litterære priser,” sier Wanda Voldner, daglig leder i Foreningen !les. ”Disse åtte bøkene vil nå bli lest av over 200 elever som vil jobbe knallhardt for å lese og diskutere seg fram til den beste boka. Få priser kan skryte av noe lignende.”

Årets juryklasser til Ungdommens kritikerpris kommer fra Nordkapp og Nøtterøy, Bergen og Bryne, Mosjøen og Drammen, Hvam og Hamar. Elevene er allerede i gang med å lese de første bøkene. Du finner en oversikt over årets juryklasser her.

De nominerte bøkene er:
Eivind Hofstad Evjemo: Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet (Cappelen Damm)
Wenche-Britt Hagabakken: Hula Lou (Aschehoug)
Vigdis Hjorth: Leve posthornet! (Cappelen Damm)
Mona Høvring: Venterommet i Atlanteren (Oktober)
Trude Marstein: Hjem til meg (Gyldendal)
Per Petterson: Jeg nekter (Oktober)
Lars Ove Seljestad: Isberg (Aschehoug)
Lars Amund Vaage: Syngja (Oktober)

“Det har vært vanskelig og krevende å finne de 8 beste bøkene,” sier Susanne Christensen, leder i nominasjonsjuryen. “Nå er vi spent på hvordan elevene vil diskutere, og hvem de kårer som vinner.”

“Ungdommens kritikerpris er en litteraturpris til årets beste bok,” sier Wanda Voldner, “men det er også en pris hvor ungdom blir hørt og sett. Det er en pris der ungdommer får delta i den litterære debatten. Det er viktig, både for offentligheten og for litteraturen i Norge.”
Ungdommens kritikerpris er i regi av Foreningen !les. Nominasjonsjuryen har bestått av Susanne Christensen, Ole Jacob Hoel, og Emil Otto Syvertsen, og har vært utnevnt av Kritikerlaget.

Se mer på nettsiden til Foreningen !les.