Kritikerlaget

Hva er litteraturkritikk i Norge i 2017?

Foreningen !les og Deichmanske bibliotek, avd. Grünerløkka inviterer til samtale om den offentlige samtalen om litteratur i dag.

Kritikerlaget 23. oktober 2017 LitteraturNyheter
Dbg

Tid og sted: 8. november kl. 19 på Deichmanske bibliotek, Grünerløkka.

Sissel Furuseth samtaler med kritikerne Bernhard Ellefsen og Gro Jørstad Nilsen om den offentlige samtalen om litteratur i dag.
Hvilken betydning har det egentlig at vi har en offentlig samtale om litteratur? Og hvem skal delta i den? Er kritikken truet av bloggere og barn og ungdoms egne litteraturpriser? Har robotifisering og algoritmer tatt over kritikernes rolle i dagsavisene?

Etter samtalen offentliggjøres de nominerte bøkene til Ungdommens kritikerpris 2017/18.

Arrangementet er åpent for alle. Samtalen arrangeres i forbindelse med et hefte om litteraturkritikk og kritisk lesning i skolen som Foreningen !les lanserer i januar 2018. Heftet er støttet av Norsk kulturråd.

Sissel Furuseth er førsteamanuensis ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier ved UiO. Hun er hovedredaktør for og medforfatter av Norsk litteraturkritikks historie 1870-2010”. Bernhard Ellefsen er fast kritiker i Morgenbladet. Gro Jørstad Nilsen er fast kritiker i Bergens Tidende.

Arrangør: Foreningen !les i samarbeid med Deichmanske bibliotek, avd. Grünerløkka.