Kalender

Nyhetsbrev

Ja takk, jeg vil gjerne ha nyhetsbrev fra Kritikerlaget.

Journalistpris til Bernhard Ellefsen

Kritiker Bernhard Ellefsen tildeles Hestenesprisen 2016.

Kritikerlaget 23. august 2016 PriserNyheterLitteratur
Bernhard ellefsen
Foto: Olaf Haagensen

I dag kunne Dagbladet melde at Morgenbladets bok- og kulturkritiker Bernhard Ellefsen mottar årets Hestenespris, fordi han tidvis er «sabla irriterende». Selv omtaler prisvinneren seg som «…uredd og redelig med skarpe kanter. Det er viktig ikke bli en sløv og blid smørbukk,» sier Ellefsen til Dagbladet.

Om prisvinneren skriver juryen følgende:
«Årets vinner er en tydelig stemme i norsk kulturjournalistikk. Han er journalist, kritiker og kommentator, og han skriver med språklig letthet og faglig tyngde på samme tid. Han er personlig, kunnskapsrik, og han har en av de viktigste karaktertrekkene en kulturjournalist kan ha:

Han er tidvis sabla irriterende.

Og akkurat dette er så viktig, årets Hestenes-vinner skaper debatt.

Han legger hodet nesten frydefullt på hoggestabben, er uredd og skarp. Samtidig formidler han sin litteraturkritikk med språklig eleganse og tydelige forventninger til stoffet. Her er det ingen som slipper billig unna. Takk og lov for det.

Derfor blir man også litt klokere av å lese ham.»

Les saken i sin helhet "her. ":http://www.dagbladet.no/kultur/han-er-tidvis-sabla-irriterende/60857827

Arne Hestenes’ journalistpris for film- kulturjournalistikk ble opprettet av Dagblad-journalist Arne Hestenes i samarbeid med Den norske filmfestivalen (DNF) og Institutt for Journalistikk (IJ) i 1993. Dagbladet står bak prisen sammen med IJ og DNF.