Kritikersalong: Bjørn Sortland

Den allsidige barne- og ungdomsbokforfatteren Bjørn Sortland er årets vinner av Aschehougprisen. Norsk kritikerlag er jury for prisen, og følger opp tildelingen med et arrangement som setter søkelys på forfatterskapet. Hva er typisk? Hva er det som gjør ham god?

22. oktober 2011
Sortland bjoern author

Tid: 3. november kl. 19
Sted: Deichman bibliotek, Grünerløkka, Oslo

De som setter søkelys er litteraturkritikerne Anne Schäffer (leder i Norsk Kritikerlag), Marianne Lystrup (Vårt Land) og Morten Haugen (Aftenposten). Gjennom innledninger og en uformell samtale med hverandre og med aftenens hovedperson Bjørn Sortland vil de forsøke å se forfatterskapet fra både kjente og nye synsvinkler.

Bjørn Sortland (født 1968) er utdannet sosionom og bor i Bergen. Han debuterte med ungdomsromanen «Det er ikkje natta» i 1992, og slo gjennom med billedboka «Raudt, blått og litt gult» i 1993. Den boka er nå oversatt til åtte språk. I dag er Sortland best kjent for serien «Kunstdetektivene», hvor bok nr 12 utkom i 2011. Han har også skrevet en lang rekke fine ungdomsbøker om livet, døden, tvil, tro, håp og kjærlighet – og om kunst. Mange av hans hovedpersoner bruker kunst for å forstå sine egne liv. På den måten er forfatterskapet også en inngang til fin billedkunst, og en anerkjennelse av kunstens betydning for livet.

Les juryens begrunnelse for tildelingen av Aschehougprisen.

Les mer om Bjørn Sortland i Barnas forfatterleksikon.