Kritikersalong: Fart og sjølvtillit, eller: Hva er hemmeligheten bak Maria Parrs suksess?

I samarbeid med Bjørnsonfestivalen i Molde arrangerer litteraturseksjonen i Norsk kritikerlag en kritikersalong om Maria Parr, torsdag 2. september kl 16.00-17.30.

Selv om hun hittil bare har gitt ut de to bøkene Vaffelhjarte (2005) og Tonje Glimmerdal (2009) er Maria Parr (29) fra Vanylven i ferd med å bli en litterær stjerne. Bøkene har fått flere priser, og Vaffelhjarte er utgitt i Russland, Tyskland, Belgia, Polen, Frankrike og Sverige. Nå er også Tonje Glimmerdal på vei ut i verden. Hva er den magiske kvalitetsfaktoren i bøkene? Er det språket, geografien, kraftuttrykkene eller det at hun legger seg tett opp til forbilder som Astrid Lindgren og Johanna Spyri?

6. august 2010
Glimmerdal

Litteraturviter Nina Goga og forfatter Aina Basso vil prøve å forstå og forklare dette litterære fenomenet. Morten Haugen fra litteraturseksjonens arbeidsutvalg er ordstyrer.

Nina Goga (f. 1969) er førsteamanuensis ved Høgskolen i Bergen. Litteraturkritiker på barnebokkritikk.no. Hennes hovedinnlegg heter Landskap og bannskap. En språklig oppdagelsesreise i Maria Parrs forfatterskap.

Aina Basso (f. 1979) er historiker og skjønnlitterær forfatter. Debut med «Ingen må vite» i 2008.

Morten Haugen (f. 1966) er bibliotekar i Trøndelag, og barnebokanmelder i Aftenposten.

Salongen er støttet av Norsk kulturråd og Institusjonen Fritt Ord.