Kritikerlaget

Kritikersalong: Hva må kritikken lære?

Velkommen til kritikersalong på Litteraturhuset i Oslo torsdag 8. oktober kl. 19.00. Til å diskutere litteraturkritikkens muligheter og potensial har Kritikerlaget invitert Silje Stavrum Norevik (hovedanmelder i Bergens Tidende og initiativtaker til avisens serie med anmeldelser i form av forfatterintervjuer), Ane Farsethås (kulturredaktør i Morgenbladet) og Sissel Furuseth (professor ved NTNU og prosjektleder for Norsk litteraturkritikks historie 1870–2000). Ordstyrer er Bernhard Ellefsen (litteraturkritiker i Morgenbladet).

Kritikerlaget 21. september 2015 LitteraturKritikersalong

Litteraturkritikken har aldri vært en monolittisk praksis: Den har vært utøvd i anmeldelser og essays, boklange studier og infame niddikt, karikaturtegninger og samtaler på scener så vel som i etermedier. Kritikkhistorien kan leses parallelt med pressehistorien. For å forbli en selvfølgelig journalistisk sjanger, en sentral del av offentligheten og den viktigste arenaen for litterær samtale, må kritikken åpenbart være villig til å lære, både av fortidens mest fruktbare idealer og av mediale og idémessige nyvinninger i samtiden.
Til å diskutere litteraturkritikkens muligheter og potensial har Kritikerlaget invitert Silje Stavrum Norevik (hovedanmelder i Bergens Tidende og initiativtaker til avisens serie med anmeldelser i form av forfatterintervjuer), Ane Farsethås (kulturredaktør i Morgenbladet) og Sissel Furuseth (professor ved NTNU og prosjektleder for Norsk litteraturkritikks historie 1870–2000). Ordstyrer er Bernhard Ellefsen (litteraturkritiker i Morgenbladet).

Arrangementet er støttet av Norsk kulturråd og Fritt Ord.