Kritikersalong: Kunståret 2013

Hvilke utstillinger har gjort spesielt inntrykk på deg i året som gikk? Hva kan fremheves som et høydepunkt? Norsk kritikerlags seksjon for kunst inviterer til en diskusjon dels som en refleksjon rundt året som er på hell, men forhåpentligvis også som en bevisstgjøring knyttet til årets Kunstkritikerpris.

27. november 2013

Tid: Tirsdag 3. desember kl. 19.00–21.00
Sted: Forfatterens hus, Rådhusgt. 7 i Oslo

Kunståret 2013 har utvilsomt stått i Edvard Munchs tegn. Ikke minst skapte utstillingen Munch 150 enorm begeistring: Både i sentrum og på Tøyen var det lange køer av besøkende. Men, kunståret 2013 har likevel favnet så mye mer. På Lillehammer Kunstmuseum har vi kunnet oppleve den verdensberømte franske, konseptkunstneren Sophie Calle, Astrup Fearnley Museet inviterte oss inn i den amerikanske kunstneren Cindy Shermans uhyggesvangre univers. Forsommeren bød på Momentum-biennale i Moss og en flunkende ny kunsttriennale i Bergen. På Henie Onstad Kunstsenter ga de oss et fargerikt bilde av komponisten Arne Nordheim plass i kunstens verden, og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design viser fremdeles utstillingen Power of Architecture der vi kan ta innover oss den amerikanske senmodernistiske arkitekten Louis Kahns mektige prosjekt.

Hvilke utstillinger har gjort spesielt inntrykk på deg i året som gikk? Hva kan fremheves som et høydepunkt?

Norsk kritikerlags seksjon for kunst inviterer til en diskusjon dels som en refleksjon rundt året som er på hell, men forhåpentligvis også som en bevisstgjøring knyttet til årets Kunstkritikerpris.

Hvilken kunstner, kurator eller hvilket visningssted fortjener i år å hedres for sitt fremragende bidrag til norsk kunstliv?

No Place? UKS? Nasjonalmuseet? Eller kanskje kurator Helga-Marie Nordby?

Sentrale aktører i feltet samles og legger fram sine personlige preferanser.

Paneldeltakere: André Gali, redaktør i Kunstforum, Lars Elton, kunstkritiker i VG og Mona Pahle Bjerke, kunstkritiker i NRK.

Ordstyrer: Mona Gjessing, kunstkritiker

Fri entré – åpent for alle.

NB! Husk kontanter til kjøp av drikkevarer.

Salongen er støttet av Norsk kulturråd og Institusjonen Fritt Ord.