Kritikerlaget

Kalender

Kunstkritikerprisen 2018

22. mai kl. 17 inviterer Kritikerlaget til utdeling av Kunstkritikerprisen 2018 til Munchmuseet i bevegelse og kurator Natalie Hope O’Donnell, på Skatten Oslo på Tøyen.

Kritikerlaget 10. mai 2019 PriserKunstNyheter
Mib banner

Utstillingsserien Munchmuseet i bevegelse – samtidskunst foregriper sammenslåingen av Stenersenmuseet og Munchmuseet og har pågått siden 2016. Natalie Hope O’Donnell har tatt i bruk ulike lokaler og byrom i Munchmuseets nabolag for å presentere en rekke arrangementer og performancer av yngre, hovedsakelig norske, kunstnere. Slik har utstillingsserien bidratt til å etablere samarbeid på tvers av kunstnerskap, institusjoner og visningssteder, og eksponert et potensielt stort publikum for et mangfold av kunstneriske uttrykk.

Prisutdelingen markeres med en samtale mellom Hope O’Donnell og arkitekt og redaktør Gaute Brochmann om prosjektet, kunstens plass i byutvikling og samtidskunstens fremtid i det nye Munchmuseet.

Tid og sted: Skatten Oslo, Hagegata, Tøyen kl. 17.00

Velkommen!

Kunstkritikerprisen deles i år ut for ellevte gang, og er en utmerkelse som tildeles den utstillingen eller det kunstprosjektet som medlemmene av Kritikerlagets kunstseksjon oppfatter som det mest betydningsfulle i året som har gått. Kunstkritikerprisen deles ut på bakgrunn av nominasjoner og stemmegivning fra medlemmene i Seksjon for kunst i Norsk kritikerlag. Prisvinnerne mottar en statuett utformet av billedkunstner Arne Nøst.