Kritikerlaget

Kunstkritikk.no søker kritikere

Kunstkritikk.no søker kunstkritikere som behersker samtidskunstfeltet, både kunsthistorisk, teoretisk og politisk. Les utlysningen her.

Kritikerlaget 18. mars 2013 KunstNyheter

Nettidsskriftet Kunstkritikk utgis av Stiftelsen Kunstkritikk og er Norges ledende tidsskrift for samtidskunst. Tidsskriftet oppdateres daglig med kritikk, kommentar og nyheter fra det nordiske kunstfeltet og har ukentlig mer enn 7000 unike lesere. Kunstkritikk mottar driftsstøtte fra Norsk kulturråd, har to ansatte og holder til på Kunstnernes Hus i Oslo. Vi søker nå:

FRILANS KUNSTKRITIKERE

Vi søker 2-3 kunstkritikere som har skriveerfaring og som behersker samtidskunstfeltet, både kunsthistorisk, teoretisk og politisk. Vi vil også vurdere søkere som er i ferd med å tilegne seg denne kunnskapen. Relevant faglig bakgrunn er master/ph.d. i kunsthistorie, kunstfag, medievitenskap, litteraturvitenskap, filosofi e.l.

Vi søker kritikere som har tid og lyst til å utvikle seg i skribentrollen og som har anledning til å levere minst 2-3 kritikker hvert halvår. Aktive og habile kritikere vil kunne få flere oppdrag. Som kritiker for nettidsskriftet Kunstkritikk blir du invitert til å delta på skribentmøter og får god redaksjonell oppfølging. Vi betaler honorar per artikkel og separat honorar for møtedeltakelse.

Vi søker i denne omgang kritikere først og fremst i Norge.

Eventuelle spørsmål rettes til ansvarlig redaktør Jonas Ekeberg, telefon 415 05 202. Kortfattet søknad og tre arbeidsprøver sendes til jonas.ekeberg (at) kunstkritikk.no.