Kunstkritikk søker ansvarlig redaktør/daglig leder

Tidsskriftet Kunstkritikk.no søker ny redaktør / daglig leder. Søknadsfrist: 10. desember 2019.

11. november 2019
Xx awl2z1 1258x839

Stillingsbeskrivelse:
Som ansvarlig redaktør har du ansvaret for profil og innhold på Kunstkritikks norske, nordiske og internasjonale nettsteder. Du leder et lag bestående av redaksjonssekretær, nordiske redaktører og en rekke frilansskribenter, og arbeider både med langsiktig utvikling og daglig redaksjonell drift. Du styrer det redaksjonelle arbeidet, holder kontakt med skribentene, bestiller og redigerer tekster og koordinerer oversettelser. Som ansvarlig redaktør skriver du også egne artikler og har en tydelig stemme i den norske og internasjonale kunstdebatten. Kunstkritikk redigeres etter Redaktørplakaten.

Vi søker etter en person som er faglig sterk, ambisiøs, skrivefør og brennende opptatt av kunst og kritikk. Redaktøren må beherske kunstjournalistikkens ulike sjangere, fra kritikk og kommentar til rene nyhetssaker. Gode språkkunnskaper og erfaring med redaksjonelt arbeid er en forutsetning. Som daglig leder av Stiftelsen Kunstkritikk har du også økonomisk og administrativt ansvar for virksomheten og er styrets sekretær. Du vil ha ansvar for strategi og planer, inntekter og satsinger. Ledererfaring er en fordel.
Vi søker en person med gode evner til planlegging, samarbeid, kommunikasjon og administrasjon. Vi ønsker oss en redaktør som er selvstendig og kunnskapsrik, med tanker og idéer om hvordan tidsskriftet kan utvikles videre.

Stillingen er en åremålsstilling på fire år med mulighet for forlengelse i ytterligere en periode. Arbeidstid og lønn etter avtale. Kunstkritikk holder til i Oslo.

Spørsmål om stillingen rettes til styreleder Bente Riise på telefon 905 84 838, redaktør Jonas Ekeberg 415 05202‬ eller dansk redaktør Pernille Albrethsen +45 222 91 874. Søknad med CV og et notat om tidsskriftets redaksjonelle utvikling (ca. 1 side) sendes Bente Riise på adressen riisebente@gmail.com før 10.12.2019.

Kunstkritikk er Nordens ledende tidsskrift for samtidskunst med over 400 000 årlige besøk fordelt på mer enn 15 000 unike besøkende hver måned. Tidsskriftet omfatter fire nettsider: kunstkritikk.no, kunstkritikk.dk, kunstkritikk.se og kunstkritikk.com. Stiftelsen Kunstkritikk i Oslo har for tiden to ansatte og tre frilansredaktører, i Oslo, Stockholm og København. Stiftelsen hadde i 2018 en omsetning på 3,1 millioner kroner.