Månedens debutant

Måndedens debutant er Kjersti Anfinnsen med romanen Det var grønt.

Kritikerlaget 19. november 2012 PriserLitteratur
Anfinnsenkjersti

Norlis debutantpris er opprettet for å synliggjøre nye stemmer og bidra til mangfold i norsk litteratur. Hver måned setter vi derfor ekstra fokus på en utvalgt debutforfatter i våre butikker. Månedens debutant blir valgt ut av en jury oppnevnt av Norsk kritikerlag. Juryen velger ut en norsk debutant innen skjønnlitteratur på et selvstendig faglig grunnlag.

Juryens begrunnelse:
Tannlegejobben er et evig mas og et alminnelig, sosialt liv trakter han heller ikke etter. En prostituert kan alltids fylle de mest elementære behov. Men så banker det på døra: Sønnen, Steffen, som han aldri har møtt! Den sosiale einstøingen smelter, i en roman som både er frisk og grumsete, uhøytidelig, morsom og alvorlig på samme tid. Teksten rangler avgårde på en distré, litt harmdirrende måte som gir et livaktig inntrykk av en mann som vingler mellom kynisme og blaff av inderlighet.

Om forfatteren:
Kjersti Anfinnsen, født 1975, bor i Oslo. Hun har gått på Forfatterstudiet ved Kunstakademiet i Tromsø og arbeider som tannlege. Det var grønt er utgitt på Kolon forlag.

Årets jury fra Norsk kritikerlag består av Silje Bekeng, Guri Hjulstad og Arne Hugo Stølan.

Les mer om Norlis debutantpris.

Og mer om de ulike litterære prisene som Norsk kritikerlag deler ut eller er involvert i.