Kritikerlaget

Månedens debutant i april: Lina Undrum Mariussen

«Månedens debutant» i april, som dermed er blant de nominerte til Norli debutantpris, er Lina Undrum Mariussen, med diktsamlingen Finne deg der inne og hente deg ut. Norli debutantpris, som er et samarbeid mellom Norli og Norsk kritikerlag, vil bli delt ut for første gang i januar 2012.

Kritikerlaget 11. april 2011 PriserLitteratur
April2011

Juryen skriver i sin begrunnelse følgende om Lina Undrum Mariussens diktdebut Finne deg der inne og hente deg ut:

«To søstre vokser opp i et hus ved ei elv. Når lillesøsteren blir dødssyk, rokker det oppfatningene den eldre har av hjemstedet og hjemmet. Her finnes flere vellykkede språklige snuoperasjoner og underfundige bilder. Selv om sorg er temaet, er ikke diktene tunge å lese. Samlingen er gjennomarbeidet og har en tydelig handlingstråd i et tilgjengelig språk. Tør du å snuse på en diktsamling i vår, bør dette være en kandidat.»

Norli debutantpris ble opprettet høsten 2010, for å synliggjøre nye stemmer og bidra til mangfold i norsk litteratur. Hver måned bortsett fra desember og januar utpeker en jury oppnevnt av Norsk kritikerlag en «Månedens debutant», som får ekstra oppmerksomhet i Norlis butikker og som samtidig blir nominert til Norli debutantpris. Prisen deles ut hvert år i januar (første gang blir januar 2012), etter en avstemning blant de ansatte i Norli, hvor de stemmer frem sin favoritt fra «Månedens debutanter». Se også oversikt over øvrige «Månedens debutanter».