Månedens debutant i mai: Kurt Hanssen

«Månedens debutant» i mai måned, som dermed er blant de nominerte til Norli debutantpris, er Kurt Hanssen, med krimromanen Forglemmegei. Norli debutantpris, som er et samarbeid mellom Norli og Norsk kritikerlag, vil bli delt ut for første gang i januar 2012.

3. mai 2011
Mai2011jpg

Juryen skriver i sin begrunnelse følgende om Kurt Hanssens debutroman Forglemmegei, som de kaller en «musikalsk krim»:

«Den tidligere punkeren Brede Monsen er i dag en nyskilt og noe tafatt politioverbetjent i Bærum. Etter at den lokale organisten blir funnet drept over orgelet i Bryn kirke, kommer etterforskerne på sporet av hendelser som fant sted mange år tidligere og som flere helst hadde ønsket å glemme. Et variert persongalleri kombinert med en godt fortalt historie gjør dette til en sterk bok, som tar politikrimen inn i et uvant geografisk og musikalsk landskap. Referansene spenner fra Sex Pistols til Bach og setter tonen romanen igjennom.»

Norli debutantpris ble opprettet høsten 2010, for å synliggjøre nye stemmer og bidra til mangfold i norsk litteratur. Hver måned bortsett fra desember og januar utpeker en jury oppnevnt av Norsk kritikerlag en «Månedens debutant», som får ekstra oppmerksomhet i Norlis butikker og som samtidig blir nominert til Norli debutantpris. Prisen deles ut hvert år i januar (første gang blir januar 2012), etter en avstemning blant de ansatte i Norli, hvor de stemmer frem sin favoritt fra «Månedens debutanter». Se også oversikt over øvrige «Månedens debutanter».