Kalender

Månedens debutant i mars: Jørgen Brekke

«Månedens debutant» i mars, som dermed er blant de nominerte til den nyetablerte Norli debutantpris, er Jørgen Brekke, med krimdebuten Nådens omkrets. Norli debutantpris, som er et samarbeid mellom Norli og Norsk kritikerlag, vil bli delt ut første gang januar 2012.

Kritikerlaget 08. mars 2011 PriserLitteratur
Mars2011 jbrekke

Juryen skriver i sin begrunnelse følgende om Jørgen Brekkes debut Nådens omkrets:

Knivskarp krim med historisk sus.
«En bestialsk kriminalfortelling som spenner over to kontinenter og 500 år, med en traust, trøndersk politimann i hovedrollen. Det hele bindes sammen av historien om en meget spesiell bok, som er mer morderisk enn den blodigste kriminalroman. Forfatteren sparer ikke på noe: Her er ofre som flås levende, og finurlige referanser til filosofi, litteratur og anatomiens historie. Romanen er derfor noe mer enn løsningen på en drapsgåte, og noe mer enn historien om en politimann.»

Norli debutantpris ble opprettet høsten 2010, for å synliggjøre nye stemmer og bidra til mangfold i norsk litteratur. Hver måned bortsett fra desember og januar utpeker en jury oppnevnt av Norsk kritikerlag en «Månedens debutant», som får ekstra oppmerksomhet i Norlis butikker og som samtidig blir nominert til Norli debutantpris. Prisen deles ut hvert år i januar (første gang blir januar 2012), etter en avstemning blant de ansatte i Norli, hvor de stemmer frem sin favoritt fra «Månedens debutanter». Se også oversikt over øvrige «Månedens debutanter».