Kritikerlaget

Nominasjoner til Ungdommens kritikerpris 2010/11

I går, tirsdag 9. november, offentliggjorde foreningen !les nominasjonene til Ungdommens kritikerpris 2010/11. Nominasjonsjuryen, som er utnevnt av Norsk kritikerlag, bestod i år av Lars Helge Nilsen, Silje Stavrum og Petra Helgesen. Verdt å merke seg er at det blant de åtte som er nominert finnes så mye som tre skjønnlitterære debutanter.

Kritikerlaget 10. november 2010 PriserLitteratur

De nominerte er:

Mikkel Bugge: Gå under jorda, Oktober
Helga Flatland: Bli hvis du kan, reis hvis du må, Aschehoug
Gaute Heivoll: Før jeg brenner ned, Tiden
Jan Roar Leikvoll: Fiolinane, Samlaget
Thomas Lundbo: Synkere og svevere, Cappelen Damm
Nina Lykke: Orgien og andre fortellinger, Oktober
Tove Nilsen: Nede i himmelen, Oktober
Karine Nyborg: Ikke rart det kommer kråker, Aschehoug

Nominasjonsjuryens begrunnelse kan leses på nettsiden til Ungdommens kritikerpris.

En rekordstor jury på 230 ungdommer gyver i disse dager løs på de 8 nominerte bøkene. I juryen sitter klasser fra Aust Lofoten vgs, Hemne vgs, Horten vgs, Oslo Katedralskole, Persbråten vgs, Samisk vgs, Stavanger Katedralskole, Thor Heyerdahl vgs og Ås vgs. Hver av juryklassene får flere besøk av en kritikerfadder formidlet av Norsk kritikerlag. Ungdommens kritikerpris deles ut 3. mars 2011, samme dag som Norsk kritikerlags litteraturkritikerpriser deles ut.

Ungdommens kritikerpris er et samarbeid mellom Foreningen !les, Norsk kritikerlag, Den norske Forleggerforening, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen og Utdanningsforbundet. Det er sjette året at Ungdommens kritikerpris skal kåres.

Oversikt over tidligere prismottakere finnes her.