Nye medlemmer i Kritikerlagets styre

Etter helgens årsmøte, ser styret i Kritikerlaget ut som følger:

29. mars 2017

Leder:
Ida Habbestad (teater, musikk og dans) kritiserer klassisk musikk i Aftenposten og er redaktør for Ballade.
Vara: Tora Optun

Nestleder:
Sindre Hovdenakk (litteratur). Hovdenakk (f. 1964) er cand.mag fra Universitetet i Oslo. Han har arbeidet som kulturjournalist i blant annet Aftenposten, Dagbladet og Morgenbladet, som redaktør i Forlaget Press og som redaksjonssjef i Tiden Norsk Forlag. Han har skrevet tre sakprosabøker, og har de siste ti årene vært litteraturanmelder i Verdens Gang. Hovdenakk er fra 2014 redaktør i tidsskriftet Prosa. I perioden 2008 til 2010 var han medlem av AU litteratur. Han er fra 2013 leder av juryen for Kritikerprisen for beste sakprosabok. Sindre Hovdenakk har vært vararepresentant til styret i Kritikerlaget siden 2012.
Vara: Ingvild Bræin

Medlemmer:
Oda Bhar (kunst) (f. 1965) jobber som journalist og kritiker på kulturfeltet. Blant annet skriver hun om film for bransjebladet Rushprint og er tilknyttet Morgenbladet som kunstkritiker. Hun skriver også for NUMER. Hun er utdannet cand.psychol. fra Universitetet i Oslo (1996) med fokus på kulturforskjeller, lek og kreativitet, og har støttefag sosialantropologi (mellomfag), samt studier i tysk, fransk og kunsthistorie fra Berlin og Paris.
Vara: Janicke Iversen

Anette Therese Pedersen (teater, musikk og dans) (f. 1979) er scenekunstkritiker, kurator, redaktør og skribent. Hun har en master i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo, og virker som teaterkritiker i Morgenbladet, Scenekunst.no og Norsk Shakespeare- og Teatertidsskrift. Hun har bakgrunn som scenekunstprodusent, og arbeider fortsatt med koreograf Henriette Pedersen. I tillegg til virket som kritiker er hun redaktør for flere scenekunstfaglige publikasjoner, og tilknyttet både Høgskolen i Oslo og Akershus (veileder og gjesteforeleser) og Kunsthøgskolen i Oslo (ansvarlig for foredragsrekke om scenografi).
Vara: Andreas Wiese

Ellen Engelstad (litteratur) (f. 1985) er litteraturviter og kritiker i Klassekampens Bokmagasin. Hun har en master i allmenn litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo, og har også studert i Roma, Berlin og Amsterdam. I tillegg til virket som kritiker er hun redaktør for Manifest Tidsskrift, og hun har tidligere sittet i redaksjonene til tidsskriftene Fett, Utflukt og Vinduet.
Vara: Merete Røsvik Granlund

Simen Joachim Helsvig (kunst) (f. 1981) er kritiker og skribent. Han skriver om hovedsakelig om kunst, og har vært tilknyttet nettidsskriftet Kunstkritikk siden 2014. Han skriver også jevnlig kritikker og artikler om samtidskunst for Ny Tid, Norsk Kunstårbok, og diverse andre publikasjoner. For tiden underviser han ved Kunsthøgskolen i Oslo og Oslo Fotokunstskole. Helsvig er utdannet som kunstner ved Glasgow School of Art, og har master i kunstteori fra Kunstakademiet i København. Bor i Oslo.
Vara: Heidi Bale Amundsen