Kritikerlaget

Kalender

Utlysning: DKS-LAB for kritikere 2023

DKS-LAB på Henie Onstad Kunstsenter søker kritikere.

Kritikerlaget 18. februar 2023 UtlysningerNyheter
Skjermbilde 2023 02 18 kl. 19.25.03

Arbeider du med kritikk? Er du nysgjerrig på hva barn og unge tenker om kunst, litteratur, dans og andre kunstutrykk?

Den kulturelle skolesekken og Henie Onstad Kunstsenter arbeider mye med å gjøre kunst tilgjengelig for barn og unge. Dette blir gjort gjennom ulike prosjekter som kunstverksted, sette ord på hva man ser i kunsten og ulike dialogbaserte omvisninger med forskjellige fremgangsmåter.

Nå ønsker de også å vite hva barn og unge tenker om kunst, og søker derfor etter kritikere som vil delta i DKS-LAB. Kritikere som ønsker å øve barn og unge til å tenke kritisk, oppfordres til å søke. Som deltaker på DKS-LAB får man tett oppfølgning og veiledning, og godt betalt som deltaker på et verksted fra 24. til 26. mai.

Prosjektene må behandle kritikken som et praktisk håndverk, og forsøke å gi barn og unge verktøy til å kritisere ulike kunstuttrykk, og til å formidle disse tankene muntlig, skriftlig og på andre egnede former. Kritikkprosjektene kan også være en forlengelse av kunsten, og gi de unge mulighet til å kritisere og uttrykke seg gjennom dans, tegning, fotografi, diskusjon, skoleavis, fanzine, sosiale medier, terningkast, satire eller noe helt annet.

Søknadsfrist 15. mars 2023.

Merk søknaden med «Søknad DKS-LAB for kritikere + navn på prosjektet».
Deltakere vil bli valgt på grunnlag av innsendt forslag. Utvalgte deltakere vil bli kontaktet innen 21. mars.

Mer informasjon her.