Kritikerlaget

Kalender

Oslo Kulturnatt 24. september i Rådhusgt. 7

Sammen med alle de skjønnlitterære skribentorganisasjonene holder Norsk kritikerlag til i Rådhusgata 7 i Oslo. I anledning Oslo Kulturnatt åpnes dørene for publikum, og det bys på filmvisning, diktopplesning, foredrag og litteraturquiz.

Kritikerlaget 26. august 2010
Forfatterneshus

Oslo Kulturnatt 24. september i Rådhusgt. 7 i Oslo, kl. 18.00–23.30.

Rådhusgata 7, Forfatternes Hus, ble bygget i 1647. Huset er blant de eldste i byen og er selvfølgelig fredet. Her finner du alle de skjønnlitterære skribentorganisasjonene – og Norsk kritikerlag. Vi leier av Oslo kommune, og for å vise byen hvor stolte vi er av huset og den aktiviteten vi representerer, åpner vi dørene for publikum i anledning Oslo Kulturnatt. Dørene åpnes kl 18. Gjennom hele kvelden vil norske stumfilmklassikere bli vist på veggen i forgården.

  • 18.15: Kom og hør lyrikk lest av poeten selv. Ved Torgeir Rebolledo Pedersen og Cathrine Grøndahl.
  • 18.45: Iben Sandemose gir oss Janteloven – en billedfortelling om sitt forfatterskap, hvor hun fletter inn eget liv og opplevelser – også foreldrenes og besteforeldrenes – med foto og tegninger.
  • 19:45: «Indianapolis er Bergen på norsk!» Tor Tveite slår et slag for den oversette slageren og fremfører et knippe eldre hits – alle i minst to språkdrakter. På Tors måte.
  • 20:15. Litteraturquiz. Ingen forhåndspåmeldning. Lag kan arrangeres på stedet.

Det blir salg av øl, vin, mineralvann og snacks. Velkommen!