Skandinavisk kritikersalong om og med Søren Ulrik Thomsen

Søren Ulrik Thomsen har vært en ledende skikkelse i skandinavisk poesi i 30 år. Hans diktsamlinger oppnår salgstall som hans kollegaer bare kan drømme om. Møt Thomsen i samtale med Hadle Oftedal Andersen (kritiker i Klassekampen, lektor ved Helsingfors Universitet) og Louise Mønster (lektor ved Aalborg Universitet). Ordstyrer er Torunn Borge (forfatter og kritiker). Gratis inngang.

8. november 2011
Thomsen soeren ulrik

Søren Ulrik Thomsen (født 1956) står for et av de mest betydningsfulle forfatterskap i nyere dansk poesi, fra den erklærte ”kroppsmodernismen” på 1980-tallet, til den modne lyrikerens arabesker og presise improvisasjoner. I hjemlandet er han bestselger, kritikerfavoritt, forskningsobjekt og forfatternes forfatter. Han debuterte i 1981 med City Slang. Dette var gjennombruddsåret for en ny generasjon forfattere i Danmark, der de mest kjente navnene i dag er Michael Strunge, Pia Tafdrup og Søren Ulrik Thomsen. Han skrev Kritik af den negative oppbyggelighed med Fredrik Stjernfelt i 2005. Markus Midré stod for en norsk gjendiktning i 2003, på Forlaget Oktober.

Se intervju med SUT om hans siste bok på YouTube

Før arrangementet vises Jørgen Leths film om Thomsen, Jeg er levende (1999). Thomsen leser dessuten dikt på Caféteatret kvelden før, sammen med bl.a. Jan Erik Vold. Se fullt program for Oslo poesifestivalen på oslopoesi.no