Kritikerlaget

Kalender

Liaf 2019 intertidal zone photo trygve luktvasslimo

Utdeling av Kunstkritikerprisen 2019

Kunstkritikerprisen 2019 deles ut til Lofoten internasjonale kunstfestival lørdag 29. august.

Kritikerlaget 25. august 2020 PriserKunstNyheter

Kritikerlaget inviterer til utdeling av Kunstkritikerprisen 2019 til Lofoten internasjonale kunstfestival ved kuratorene Hilde Methi, Neal Cahoon, Karolin Tampere, Torill Østby Haaland, og Nordnorsk kunstnersenter, på Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær, lørdag 29. august kl. 14.00.

Lofoten internasjonale kunstfestival 2019 tematiserte den utvidede tidevanssonen som omslutter Lofotøyene, hvor havets rytme, fra langsomme dønninger til frådende bølgetopper, ble bestemmende for utstillingens begrep om tid. De tematiske helgeprogrammene markerte perioder med høyere intensitet og var resultatet av et langsomt forarbeid. Spesielt ga de sjenerøse gjestekunstneroppholdene ved Digermulen, Skrova, Valberg og Ramberg, særdeles gjennomarbeidede bestillingsverk som synliggjorde kunstnernes investering i, og samspill med, Lofotens sosiale, historiske og geografiske omgivelser.

Kunstkritiker og skribent, Anne Silje Kolseth vil dele ut prisen på vegne av Kritikerlaget.

Prisutdelingen skjer i forbindelse med åpningen av Øyvind Novak Jenssens utstilling SKULPTURER FRA TESTKJØKKENET. Novak Jenssen er kunstner og kokk. Han deltok på LIAF 2019 er opptatt av ulike organiske prosesser der materialer og råvarer får utvikle seg over tid. I tillegg lanserer LIAF publikasjonen Tangboka, redigert av Hilde Methi, Neal Cahoon og Annette Wolfsberger. Denne boken springer ut av festivalens Tangkongress og tematiserer kunst og tenkning med omsorg for marine økosystemer.

Velkommen!

Kunstkritikerprisen deles i år ut for tolvte gang. Medlemmene av Kritikerlagets kunstseksjon nominerer og stemmer frem den mest betydningsfulle utstillingen i året som er gått. Prisvinnerne mottar en statuett utformet av billedkunstner Arne Nøst.

Arrangementet er i regi av Nordnorsk kunstnersenter og følger gjeldende retningslinjer for smittevern. NNKS gjør oppmerksom på begrenset kapasitet og mulig venting, og oppfordrer publikum til å ta gjeldende smittevernhensyn i betraktning.

Link til arrangementet her.