Kritikerlaget

Velkommen til Norsk kritikerlags jubileumsseminar

Seminaret finner sted 24. oktober kl. 18.00 i Litteraturhuset i Oslo

Kritikerlaget 24. september 2008

Norsk kritikerlag inviterer til jubileumsseminaret “Ta en kritiker”.

Tid: Fredag 24. oktober kl. 18.00
Sted: Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo

Det er 10 år siden norske litteratur-, billedkunst- og scenekunstkritikere samlet seg i et felles kritikerlag. I anledning jubileet skal Norsk kritikerlag selvsagt feire seg selv. Men vi vil også benytte anledningen til selv å bli utsatt for kritikk. Derfor har vi invitert fremtredende representanter fra de kunstområdene våre medlemmer dekker, til å si sin hjertens mening om kvaliteten og nivået på norsk kritikk og norske kritikere.

Hvordan er den kritiske tilstanden anno 2008? Og i hvilken grad oppfattes kritikken som relevant for de institusjonene vi er satt til å overvåke?

Representantene fra kulturinstitusjonene har selv fått velge en kritiker fra sitt fagfelt som de utfordrer til duell. Vi ser fram til friske meningsutvekslinger på scenen og oppfordrer også deltakerne i salen til å ta ordet underveis.

Etter debatten arrangerer vi en mottakelse, der Norsk kritikerlag i anledning jubileet også vil offentliggjøre utnevnelsen av et æresmedlem.

Første del av arrangementet finner sted i Wergeland, mens mottakelsen vil foregå i Amalie Skram.

Program for kvelden:

18.00 Velkommen
18.05: Ta en kritiker. Anders Heger (Cappelen Damm), Tone Hansen (Henie-Onstad kunstsenter) og Tom Remlov (Den Norske Opera og Ballett) møter henholdsvis Trond Haugen (litteraturkritiker i Dagsavisen), Truls Ramberg (kunstkritiker i Aftenposten) og Henning Gärtner (tidligere teaterkritiker i Morgenbladet) til debatt.
19.30: Mottakelse med taler og utnevnelse av æresmedlem i Norsk kritikerlag.

Seminaret er gratis og åpent for alle.

Medlemmer kan søke om reisestøtte ved å henvende seg til kontoret innen 15. oktober.

Seminaret er støttet av Norsk kulturråd og Institusjonen Fritt Ord.