Kritikerlaget

VG kutter bokanmeldelser

I følge BOK365.no har Ingvar Ambjørnsen og resten av VGs anmelderkorps fått beskjed om at avisen vil kutte kraftig i antallet bokanmeldelser.

Kritikerlaget 22. oktober 2014 LitteraturNyheter

Lyden av terningkast forstummer: VGs delvise anmelderstopp betyr at profilerte anmeldere som Ingvar Ambjørnsen, Tom Egeland, Sindre Hovdenakk, May Grethe Lerum og Knut Faldbakken nå ikke lenger blir å lese i avisen, bortsett fra når helt spesielle bøker skal omtales og vurderes. Etter det BOK365 forstår vil antallet anmeldelser i avisen reduseres fra gjennomsnittlige seks i uken til én. VG presiserer at avisen vil bruke sine etablerte anmeldere også i fremtiden.
VG-anmelder Tom Egeland bekrefter overfor BOK365 at han har fått beskjed om at avisen vil redusere antall anmeldelser.
–Jeg synes det er fryktelig leit, både for VGs lesere og ikke minst for alle de forfatterne som nå ikke får sine bøker anmeldt i avisen. Det er et generelt problem at det er altfor få bøker som blir anmeldt og omtalt. Nå vil det bli enda færre, sier Egeland, som poengterer at han skjønner at mediene i dise tider er nødt til å prioritere strengt.
–Dette er trist for VG, for leserne og forfatterne som blir mer usynlige. Det er ikke trist for meg personlig, sier forfatter og anmelder Tom Egeland.

Lenke til hele saken i BOK365.no her