Erlend Hammer om Furnesviks foredrag

Erlend Hammer overvar foredraget av Eivind Furnesvik, Standard (Oslo), og har skrevet en kommentar på Kunstkritikk.

20. juni 2016
Furnesvik

For knapt to uker siden arrangerte Kritikerlaget, AU Kunstseksjonen, foredraget Why don’t you open up a gallery in New York?. Eivind Furnesvik delte sine erfaringer som gallerist ved Standard (Oslo), og det å operere i det internasjonale kunstfeltet.

Kunstkritikks skribent Erlend Hammer var i salen, og under tittelen «Den ensomme rytter» har han gjort seg noen tanker og refleksjoner rundt foredraget.
«Historien om Standard (Oslo) er unik i norsk kunsthistorie. Det har aldri funnes et norsk galleri på dette nivået som er utviklet fra en plassering i Oslo. De to galleriene som ligger Standard (Oslo) nærmest, Gerhardsen Gerner og Peder Lund, er bygget opp etter helt andre prinsipper. Til tross for at Atle Gerhardsen opprinnelig begynte sitt prosjekt i Oslo, var det i Berlin galleriet ble etablert, før han i selskap med Gerner-familien re-etablerte seg i Norge. Og selv om gallerier som OSL Contemporary og Galleri Riis har, eller har hatt, en viss deltagelse på internasjonale kunstmesser, så er inntrykket da alltid at regionale aktører er på besøk i det internasjonale feltet. Standard (Oslo) kunne i dag like gjerne ligget i Los Angeles eller New York,» skriver Hammer.

Les saken i sin helhet her.