Kritikerlaget

Fritt Ords stipender delt ut

Tildelingen av Fritt Ords kritikerstipender for 2022–2023 er offentliggjort.

Kritikerlaget 27. juni 2022 DansKunstLitteraturMusikkNyheterTeater
Fritt ord 01

Under betegnelse «Den gode kritikken» er hensikten med Fritt Ords kritikerstipender å stimulere til konkret og løpende kritikkproduksjon gjennom hele året, som et bidrag til kvalitetsheving og profesjonalisering av et antall norske kritikere årlig. Totalt ti stipender deles ut årlig, på kr. 250 000 hver.

Forrige uke ble tildelingene for perioden august 2022 til 2023 klare, og i en pressemelding forteller Fritt Ord at det kom inn totalt 31 søknader. De ti stipendene ble tildelt Aleksander Huser (film og tv-kritikk i Ny Tid), Andrew Kroglund (litteraturkritikk i Vårt Land), Elise Winterthun (litteraturkritikk i Klassekampen), Espen Hauglid (kommentarer og kritikk av billedkunst i Morgenbladet), Hedda Fredly (scenekunstkritikk i Dagbladet), Heidi Bøhagen (podkastkritikk i Bergens Tidende), Ketil Slagstad (litteraturkritikk i Morgenbladet), Per Christian Selmer-Andersen (scenekunstkritikk i Aftenposten), Sindre Hovdenakk (litteraturkritikk i VG) og Tomine Sandal (scenekunstkritikk i Klassekampen). Norsk kritikerlag gratulerer stipendmottakerne.

— De ti er blant de mest interessante kritikerne og kommentatorene på det norske kulturfeltet. Spesielt glad er vi for at seks av årets ti skribenter får Fritt Ords kritikerstipend for aller første gang. For første gang deler vi også ut stipendet til en som bare skal arbeide med kritikk av podkast, som jo er en stadig mer sentral sjanger, sier Fritt Ords direktør Knut Olav Åmås.