Kan en forlegger kritisere en kritiker?

Debatten har rast etter at forlagsdirektør Anders Heger i Cappelen Damm i forrige uke gikk hardt ut mot Dagbladets anmelder Cathrine Krøger i et innlegg på Cappelen Damms nye blogg. Norsk kritikerlags leder Anne Schäffer stiller seg kritisk til måten Anders Heger har gått fram på.

12. mai 2011
Heger

Diskusjonen handler ikke bare om innholdet i den kritikken Heger i sitt blogginnlegg retter mot Krøger med utgangspunkt i hennes omtale av bøker utgitt på Cappelen Damm, men også hvorvidt det er greit eller ikke at en forlegger går til angrep på en enkelt anmelder på denne måten. Blant annet har forfatter Kristín A. Sandberg, som selv er tilknyttet Cappelen Damm, gått kritisk ut mot Heger i en kronikk i Dagbladet.

Anders Heger og Cathrine Krøger møttes til debatt om saken i Dagsnytt 18 i går.

I et oppslag på Dagbladets nettsider i går ble blant andre Norsk kritikerlags leder Anne Schäffer intervjuet om saken, og hun stiller seg kritisk til måten Anders Heger har gått fram på.

- Han mister sin seriøsitet når han angriper en kritiker så hardt. Det er ufint og jeg syns han senker nivået på debatten, ved å angripe person og ikke sak, sier Schäffer til Dagbladet.

Ingressbilde fra Anders Hegers forlagsblogg.