Kritikerlaget

Kritikersalong: Hvor gode er egentlig norske tegneserier?

I år ble innkjøpsordningen for norske tegneserier innført. Det betyr at tegneserier kommer til å få en større plass i alle landets folkebibliotek og bokhandler framover. Men er kvaliteten god nok? Det er spørsmålet i kritikersalong under Ordkalotten i Tromsø 6. oktober.

Kritikerlaget 05. september 2012 LitteraturDebattKritikersalong
Image001

Tegneseriekritiker i Dagbladet, Erle Marie Sørheim (bildet), tar bladet fra munnen. Tegneserieskaper Tor Erling Naas aka Tor Ærlig går gjennom kritikken han har fått og spør om kvaliteten på norske tegneserielesere er god nok. Silje Johannesen, tegneserieansvarlig ved Tromsø Bibliotek, gir et innblikk i hvilke tegneserier tromsøværingene leser og liker.

En con amore-diskusjon til tegneseriesjangeren og bøker med ruter. Tromsø Bibliotek og byarkiv lager utstilling med godbiter fra tegneserieavdelingen: Ta med lånekortet!

Samtaleleder: Kristine Isaksen, litteraturkritiker i VG.
Tid: 6. oktober kl. 18.00-19.00
Sted: Driv (studenthuset i Tromsø)
Arrangør: Norsk kritikerlag, litterær seksjon. Salongen er støttet av Institusjonen Fritt Ord og Norsk kulturråd.

Norsk kritikerlag er medlemsorganisasjonen for norske kritikere og ivaretar medlemmenes faglige og økonomiske interesser. Kritikersalongene ble lansert i 2006 for å utfordre etablerte forestillinger av litteratur og styrke den offentlige samtalen om litteraturkritikk.

Tor Ærlig [Tor Erling Naas] (1965)
Tor Erling Naas – eller Tor Ærlig – er en av våre mest erfarne tegneserieskapere og står bak moderne klassikere som Ser du meg nå? (2006), 90s Love song (2008) og Apefjes (2011), sistnevnte illustrert av Sigbjørn Lilleeng. Han debuterte med Evig Ung (1998) og har siden laget serier, vitsetegninger, tegneserieromaner, hefter og tegneserienoveller. Aktuell med Mr. Mystisk (Jippi Forlag, 2012).

Erle Marie Sørheim (1982)
Frilansjournalist bosatt i Berlin. Anmelder tegneserier og skjønnlitteratur i Dagbladet.

Silje Johannessen (1975)
Bibliotekar og tegneserieansvarlig ved Tromsø bibliotek og byarkiv.

Kristine Isaksen (1977)
Litteraturkritiker i VG og prosjektleder i Foreningen !les. Leder for arbeidsutvalget i Norsk kritikerlag, seksjon for litteratur.