Kritikersalong: Hvordan skrive den nære norske kunsthistorien?

7. desember arrangerer Norsk kritikerlag en åpen kritikersalong med rundebordsdebatt om Øystein Ustvedts nylig utgitte Ny norsk kunst etter 1990. Med dette initiativet ønsker Kritikerlaget å åpne for ordskifte om tendenser i de siste tyve årenes norske kunst, og å sette søkelys på disse spørsmålene: Hvordan kan man fortelle de siste tyve årenes kunsthistorie? Hvilke kriterier bør legges til grunn for en slik fremstilling? Og hvem sitter egentlig med definisjonsmakten?

29. november 2011

Kritikersalong på Kunsthall Oslo (Trelastgata 3) onsdag 7.desember kl. 18.00–20.00

Norsk kritikerlag ønsker velkommen til en åpen kritikersalong med rundebordsdebatt om Øystein Ustvedts nylig utgitte Ny norsk kunst etter 1990 (Fagbokforlaget, 2011). Ustvedt er kurator ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, og boken er et forsøk på å gi et samlet bilde av den norske kunstscenens sentrale utviklingstrekk og kunstnerskap i perioden fra 1990 og frem til i dag.

Med dette initiativet ønsker Kritikerlaget å åpne for ordskifte om tendenser i de siste tyve årenes norske kunst, og å sette søkelys på disse spørsmålene: Hvordan kan man fortelle de siste tyve årenes kunsthistorie? Hvilke kriterier bør legges til grunn for en slik fremstilling? Og hvem sitter egentlig med definisjonsmakten?

Forfatteren vil selv delta i debatten, og sitter i panelet sammen med redaktør i Billedkunst Ingvill Henmo, kunstkritiker Kåre Bulie, daglig leder ved Kunsthall Oslo Per Gunnar Eeg-Tverbakk og kunstkritiker Erling Moestue Bugge. Ordstyrer er Øivind Storm Bjerke, professor i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo.

Kontaktperson for arrangementet er Heidi Bale Amundsen (Kritikerlaget, arbeidsutvalget for kunst) . E-post: h.b.amundsen@ifikk.uio.no / Mobil: 47 23 46 22

Arrangementet er støttet av Norsk kulturråd og Institusjonen Fritt Ord.