Kritikerlaget

Kritikersalong om De usynlige

De usynlige – et verk for kommende tider eller en mislykket historisk roman? Invitasjon til kritikersalong om Roy Jacobsens nyeste bok.

Kritikerlaget 06. september 2013 LitteraturDebattKritikersalong
Jacobsen deusynlige

Tid: 24. september kl 19:00
Sted: Rådhusgata 7 i Oslo
Arrangør: Kritikerlaget, Seksjon for litteratur

”Bevegende” (VG), ”gripande” (Fædrelandsvennen), ”framifrå” (Dag og Tid), ”stor kunst” (Vårt Land), ”helt fantastisk” (Dagbladet), ”landeplage” (Dagens Næringsliv).

De usynlige foregår på Helgelandskysten i mellomkrigstiden. Den handler om Ingrid som vokser opp i en fattig fisker- og bondefamilie. Et stykke glemt Norgeshistorie gjenopplives i romanform. Den positive omtalen av Roy Jacobsens seneste bok har vært massiv. Hva er det med denne romanen som gjør den så populær hos anmelderne? Hvordan skal den leses?

Kritikerlaget inviterer til debatt med to profilerte lesere av De usynlige. Tom Egil Hverven har i sin anmeldelse i Bokmagasinet Klassekampen fremhevet romanens idé, betegnet den som ”et verk som kaller på fortolkning, fra vår tid, fra kommende tider”. I Morgenbladet la Bernhard Ellefsen vekt på romanens fortellerstemme og betegnet romanen som mislykket. Kan begge ha rett?

Ordstyrer for arrangementet er Henrik Keyser Pedersen fra Kritikerlaget.

PS! Det blir salg av øl og vin til hyggelige priser. Husk kontanter!

Kritikersalongen ble lansert i 2006 for å utfordre etablerte forestillinger av litteratur og styrke den offentlige samtalen om litteraturkritikk. Norsk kulturråd og Institusjonen Fritt Ord støtter arrangementene.