Kritikersalong: Se musikken!

Søndag 26. sept. 2010 kl. 13 – 15 i Den Norske Opera & Ballett, Formidlingssenteret. Kritikersalong om hva som gjør opera og ballett til god scenekunst.
Innledere: Operaregissør Stefan Herheim, operasjef og regissør Paul Curran, kritiker Mona Levin, koreograf Jo Strømgren. Ordstyrer: kritiker Torkil Baden

Kritikerlaget 22. juni 2010 MusikkDebatt

Hvordan synliggjøre musikken i dans og opera?
Hva er manuset i en operaoppsetning,– teksten eller partituret?
Hvordan forholder koreografen seg til musikken?
Hva er god regi og god koreografi?

Debattmøtet har som bakgrunn aktuelle forestillinger på Den Norske Opera & Ballett:
Lørdag 25. sept. kl. 18 Urpremiere, Jo Strømgrens ballett Årstidene til musikk av Vivaldi.
Søndag 26. sept. kl. 18 Paul Currans oppsetning av Tosca, premiere 26. august.

Åpent for alle. Gratis adgang. Anledning til spørsmål og innlegg fra publikum
Arr. Norsk kritikerlag i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett og med støtte fra Institusjonen Fritt Ord.

Stefan Herheim er operaregissør, født i Oslo og bosatt i Berlin. Hans frodige oppsetninger ved europeiske operahus har vakt oppsikt, spesielt Parsifal i Bayreuth (Kritikerprisen 2008) og Tannhäuser sist mars ved DNO. Hans nyoppsetning av Lulu har premiere 15. oktober i København og kommer til DNO& B i februar.

Paul Curran har vært operasjef ved DNO siden 2009. Han er født i Skottland og er utdannet danser og regissør. Han har vært engasjert som regissør ved operahus i Europa, USA, Canada og Japan og har også satt opp musikaler.

Mona Levin er forfatter, redaktør av Klassisk Musikkmagasin og kritiker i Aftenposten med musikkteater som spesialfelt. Hun har vært programredaktør ved DNO og har hatt tallrike oppdrag som skribent og redaktør.

Jo Strømgren er danser og koreograf fra Statens balletthøgskole og har vunnet et stort publikum med sine særegne danseteaterproduksjoner. Jo Strømgren Kompani turnerer i mange land, både med klassikeren A Dance Tribute to the Art of Football (Kritikerprisen 1998) og nyere produksjoner. Årstidene er hans første helaftens verk for Nasjonalballetten.

Torkil Baden er forfatter, kritiker og musikkjournalist i NRK og førstelektor ved Kunsthøgskolen, Fakultet for scenekunst. Han har vært kirkemusiker, kritiker i Dagbladet og leder av Norsk kritikerlag