Norsk kritikerlags jubileumsseminar: Kritisk virksomhet
I anledning Norsk kritikerlags 20-års jubileum, arrangeres det todagers seminar om kritisk virksomhet 10. og 11. november i Nasjonalbiblioteket. Seminaret er gratis, og lørdag 10. november det det åpent for alle.
Kritisk virksomhet: Norsk kritikerlags jubileumsseminar
Tid: 10. og 11. november
Sted: Nasjonalbiblioteket i Oslo
Norsk kritikerlag fyller 20 år i 2018, og inviterer til jubileumsseminar 10. og 11. november på Nasjonalbiblioteket.
Det heter seg at kritikken er under press. Stadig vekk diskuteres det at avisene bygger ned den kritiske virksomheten og at kritikk sjelden er klikkvinnere. Innimellom kan det oppleves som at det ikke er plass til kritikk i den nye medieøkonomien. Samtidig er offentligheten flyttet ut i sosiale medier, og de kritiske diskusjonene ser ikke ut til å forsvinne. Kritikken skal fremdeles finne sin plass, men det er ikke bare dommedagsprofetier i den kritiske hverdagen, faget står fremdeles sterkt.
Jubileumsseminaret skal med faglig kritisk blikk se på situasjonen kritikere og kritikkfaget befinner seg i i dag, men skal også løfte blikket. For hvor er vi på vei? Hvordan ønsker vi at den kritiske fremtiden ser ut og hva kan vi gjøre for å styre kritikkfaget i riktig retning?
I tillegg til diskusjoner om kritikkens fremtid skal seminaret inneholde ulike foredrag om hva kritikk er og hvordan man kan drive kritisk virksomhet i en verden som vår. Det blir diskusjoner om kvalitet, følelser, etikk, politikk, klima og teknologi. Med et tverrfaglig utgangspunkt der alle Kritikerlagets fagområder er representert vil seminaret bestå av en åpen dag med foredrag og samtaler og en lukket dag som blant annet vil bestå av workshops og kritikkfaglige diskusjoner.
Medvirkende er blant annet: Liv Guldbrandsen, Merete Røsvik, Tord Gustavsen, Knut Olav Åmås, Julie Rongved Amundsen, Espen Stueland, Sumaya Jirde Ali, Toke Lykkeberg og Axel Andersson. Fullstendig program lanseres i september, og informasjon om påmelding kommer.
Hold av datoen!
Seminaret er støttet av Norsk kulturråd og Fritt Ord.