Frilansinitiativet i Klassekampen

– Frilansernes vilkår er en vedvarende krevende situasjon som med jevne mellomrom har blitt belyst, men der lite skjer. Nå vil vi kartlegge frilansøkonomien og ut fra det formulere konkrete tiltak som vi håper kan bedre situasjonen, sier Kritikerlagets leder Ida Habbestad i et stort oppslag om Frilansinitativet i Klassekampen idag.

26. november 2013

Klassekampen intervjuer Kritikerlagets leder Ida Habbestad, kritiker og forfatter Freddy Fjellheim og frilansskribent Sara Mats Azmeh Rasmussen om frilansernes økonomiske vilkår idag. Foranledningen er at Norsk kritikerlag, Fritt Ord, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og Norsk Journalistlag sammen har startet Frilansinitiativet for å kartlegge frilansøkonomien og gi politikerne råd om konkrete tiltak og virkemidler som kan bedre situasjonen. Norsk forfatterforening støtter initiativet.

Sara Mats Azmeh Rasmussen har flere ganger tidligere satt emnet på dagsordenen i media, senest forrige fredag i Klassekampen. Nå er hun med i Frilansinitativet som enkeltstående frilanser. Ida Habbestad er enig med Rasmussen i at en del av bruken av frilansere i kulturlivet kan kalles sosial dumping.

Freddy Fjellheim har også vært en pådriver for å skape oppmerksomhet rundt arbeidsvilkårene til kulturlivets mange frilansere, senest med kronikken ”Et obskurt marked” i Aftenposten 26.10.2013.

Les intervjuet i Klassekampen her.