Kalender

Nyhetsbrev

Ja takk, jeg vil gjerne ha nyhetsbrev fra Kritikerlaget.

Ida Habbestad valgt som ny leder i Norsk kritikerlag

– Jeg vil jobbe for å gjøre offentligheten oppmerksom på frilansernes arbeidsvilkår, og på ansvaret myndighetene har for at det finnes en offentlig samtale om ulike kunstneriske uttrykk, sier Habbestad.

Kritikerlaget 06. april 2013 NyheterLeder
Habbestad

Ida Habbestad er i dag valgt som ny leder i Norsk kritikerlag. Habbestad er musikkanmelder i Aftenposten og har i en årrekke også vært frilans musikkskribent og kommentator. Tidligere har hun vært musikkanmelder i Dagsavisen og journalist i Ballade.no.

Habbestad overtar ledervervet etter Øivind Storm Bjerke som har vært fungerende leder av Norsk kritikerlag siden 1. august 2012, etter Anne Schäffer.

– Jeg vil jobbe for å gjøre offentligheten oppmerksom på frilansernes arbeidsvilkår, og på ansvaret myndighetene har for at det finnes en offentlig samtale om ulike kunstneriske uttrykk etter hvert som den norske medievirkeligheten endrer seg. Jeg vil også gjerne bidra til at kritikerrollen og behovet for kritikk blir diskutert, sier Ida Habbestad.

- Det tverrfaglige samarbeidet mellom kritikere av ulike kunstuttrykk som finnes i Norsk kritikerlag er unikt i Skandinavia. Jeg ønsker å styrke det, og forhåpentlig også samarbeidet med våre nordiske kolleger.