Kalender

Nyhetsbrev

Ja takk, jeg vil gjerne ha nyhetsbrev fra Kritikerlaget.

Terningkast for døve ører?

Det er langt færre som følger anmeldernes vurdering når de velger film, vin, plate, konsert, bok, bil og teater, viser en ny undersøkelse som <LINK http://www.dagbladet.no/kultur/2007/05/07/499900.html >Dagbladet.no referer.

Christer Dynna 07. mai 2007 Krit.sirkelenDebattYtringer
 8

Undersøkelsen er gjort for <LINK http://www.mediedager.no/# >Nordiske Mediedager i Bergen, 11.- 13. mai av <LINK http://norskrespons.no/> Norsk Respons

I dagbladet.nos artikkel forklarer også leder i Norsk kritikerlag, Leif Høghaug, at en medvirkende årsak til funnene i undersøkelsen kan være «at kritikerne publiserer i en offentlighet som har vendt seg til at man skal stille seg kritisk til alt som sies og skrives. Den borgerlige offentligheten som kunne stole på store kritikere som Francis Bull i Norge og Georg Brandes i Danmark, er oppløst til fordel for en annen type offentlighet der kritikerne ofte blir uglesett som ?denne kritikeren som kommer her og kommer her?.»

Kommer her og kommer her
Undersøkelsen sier at mens to prosent av anmelderne tror deres tekster har liten eller ingen innvirkning på lesernes valg, er så mange som 36% av leserne av denne oppfatningen.