Er tv-kritikken egentlig gangbar som kritikk?

Mina Hadjian, kjent som P3-Mina, lot tatovere VGs terningskast på rompeballen for åpen sending. Med terningskast én ble det smertefullt i dobbelt forstand for den debuterende tv-programlederen. Men tv-programkritikerne er ikke av den rette sorten, hevder medieviter Gunn Enli til <LINK http://www.nrk.no/nyheter/kultur/1.2261654>nrk.no

19. april 2007
 3 01

? Det er en oppfatning rundt omkring i redaksjonene at man ikke trenger samme kunnskap for å anmelde TV som når man skal grunngi hvorfor man liker eller ikke liker teater, bøker eller film, sier Enli, som også mener at det er en vanlig oppfatning at TV-anmeldere ikke trenger spesialkunnskaper.

? Fagkompetansen til de feltene som krever spesialkompetanse innen kunstfeltet er ofte høyere utdannet eller har bakgrunn innen feltet. TV-anmeldere er derimot ikke spesialiserte, sier hun.

? Vi har en liten gruppe av faste anmeldere, og ellers går det på rundgang blant medarbeiderne vi har på huset, innrømmer avdelingsleder i VGs rampelysredaksjon, Espen Langfeld Olsen.
Les hele saken på <LINK http://www.nrk.no/nyheter/kultur/1.2261654>Nrk.no