Prisutdelingen utsatt til 8. november:
Grunnet sykdom har Norsk kritikerlags seksjon for Teater, musikk og dans utsatt <LINK http://www.kritikerlaget.no/index.php?id=10>prisutdelingen som var annonsert. Arrangementet vil istedet bli avholdt den 8. november kl. 10.00 i Presseklubben.
03. nov: Skandinavisk poesikritikersalong
Hvordan leses samtidspoesien? Et skandinavisk kritikerpanel diskuterer dikt av et utvalg poeter som deltar på Oslo Poesifestival.
22. okt: Hva folk vil ha...
Finkultur og folk flest ? Garantert ingen fin-debatt…
Norsk kritikerlags høstseminar diskuterer begrepet «finkultur» i lys av kritikken som fremkom etter FrPs angrep på Norsk kulturråd. Påmeldingsfrist: 18.10!
08. okt: Kritikersalonger på Litteraturhuset i Oslo
Tre dager etter åpningen av Norges første, største og stilleste Litteraturhus rykker Norsk kritikerlag inn for å samtale om Jon Fosse versus Jon Fosse.
06. okt: Innhold og identitet
Den Norske Opera og Dansens Hus
13. sept.: kritikerLAG/Garden party, Spasibar, Oslo
Kritikerlaget ønsker å legge til rette for helt uformelle møter kritikere imellom, og drar derfor i gang årets andre kritikerpils. Vi håper de som ikke var her i sommer finner veien til Spasibar og dette andre LAGET av kritikere.
Glamourparty for tilbedere og junkier
Gjorde kunstsommeren 2007 oss klokere, spurte Norsk kritkerlags Kunstseksjon på høstens første debatt-arrangement som hadde overskriften: Kritisk blikk på ? kjempeutstillinger.
Aschehougprisen 2007 til Hanne Ørstavik
Noko står på spel i denne forfattarskapen: tilhøvet mellom litteratur og liv, tilhøvet mellom menneska, tilhøvet mellom sjølvbilde og det menneska «faktisk» er. Som om det er ein umogleg lengt etter kommunikasjon, etter forståing i dei menneska og i det språket forfattaren skriv fram. Det er litteratur med kraft, intensitet, og autoritet.
29. aug: Kritisk blikk på kjempeutstillinger ? Oslo
Hva betyr egentlig kjempemessige utstillinger som Veneziabiennalen og Documenta for vårt begrep om kunst? Er de bare arenaer for kunst som jåleri, business og mote, eller blir vi klokere av dem?
«Kritisk utroskap». Referatet fra kritikerseminaret
Kritikerseminaret hadde tittel Kritisk utroskap og gikk av stabelen over to dager under Sigrid Undset-dagene i Lillehammer tidligere i sommer. Her følger hovedpunktene i de forskellige innleggene:
En «engere krets» fant veien til Kritikerlagets fire Festspill-debatter
Kritikerlaget avholdt fire møter under Festspillene i Bergen som trakk i snitt 20 personer. Istedenfor bare å avholde et enkelt, stort evenement valgte man å arrangere fire møter. Tre av disse ga kritikerne som opptrådte to-og-to, anledning til å «tenke tanker helt ut, noe vi sjelden får anledning til», skriver Arbeidsutvalget for seksjonen Teater- musikk- og dans i Kritikerlaget i sin rapport.
Den skal godt kritiseres som god skal bli
Kulturrådet gir øremerket tildeling for å utvikle mer kritikk av dans og scenekunst i det frie feltet, altså den ikke-institusjonelle scenekunsten.